dinsdag 10 januari 2012

Tja, ik geloof dat ik beter had kunnen kiezen voor "de grote renovatie" want de kleine klusjes als keukenlades en handwerkmandjes komen bij mij voorlopig even niet aan bod; in plaats daarvan lijkt er hier geen meubel, behangetje en vloertegel op zijn plek te blijven dus het is meer deep cleaning dan een klein opruimpje-per-dag.
Maar ik blijf evengoed bloggen: het is een mooie stok achter de deur om ondanks de tegenzin (soms) toch telkens iets op te pakken, zeker omdat ik nu zelf zo mooi de vooruitgang en de verbetering kan zien!!

Dus, vol goede moed gisteravond de meubels in de slaapkamer van de muren getrokken en in het midden als een klein eilandje opgesteld omdat Zwager de plinten en kozijnen zou opschuren ter voorbereiding van het opnieuw aflakken.
Maar in de loop van de dag belde hij dat het behang slecht is, los begint te laten en op veel plekken vrij ver over de plint geplakt is dus dan is nu alleen plinten verven misschien zonde... zeker omdat ik al had gezegd dat ik op korte termijn ook iets met de muren wil. Dus ik heb even diep ademgehaald en de sprong in het diepe gewaagd: hij gaat dus OOK de muren doen.
Wel heel fijn, dan is straks de hele slaapkamer nu eens echt àf! Op de vloer na, maar die komt pas als alle kamers op de bovenverdieping klaar zijn; ik wil dan graag 1 doorlopende vloer zonder dorpels...

Dus vanavond heb ik de rest van de slaapkamer leeggehaald;

Het bed haalt Zwager morgen uit elkaar en de losse delen zet hij tegen de muur waar hij niet bezig is; ik kan ze verder in huis niet kwijt op het moment....


 Verder alle spullen wegstouwd in elk hoekje waar maar plek is; logeerkamer en de overloop:
 
En mijn eigen tijdelijk slaapholletje ingericht. Gelukkig staat de matras daar (hij is niet zo gelig als op de foto lijkt!) want ik kan niet bij de gordijnen maar dit houdt de nieuwsgierige blikken ook wel buiten denk ik ;-)
 


En een kleine verrassing gevonden uit het verleden: onder het behang stond deze schets van, ik vermoed, de inbouwkast in de keuken...
Mijn grootvader heeft dit huis laten bouwen (in 1938-39) Ik zou graag geloven dat deze schets van zijn hand is maar ik kan het helaas niemand meer vragen; opa is in 1984 al overleden...


Dus weinig opruimklusjes vandaag maar wel een hoop gesjouw en meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een sopje over plekjes en spullen te halen waar je normaal nooit bijkomt.

Morgen wil ik weer een opruimklusje aan gaan pakken; Zwager is de komende dagen op de slaapkamer bezig dus ik hoef geen andere ruimte uit te ruimen voor hem en daarom wil ik morgenavond de inbouwkast in de eetkamer weer inruimen. (met VEEL minder spullen dan eruit kwamen!)

Nu nog even een lekkere beker thee, lunch voor morgen klaarmaken en een snel doekje over het aanrecht voordat ik met boek mijn nieuwe bed opzoek.
Ik slaap de laatste nachten minder goed, word vaker wakker en ik weet dat het met de rommel en
drukte in mijn hoofd en om me heen te maken heeft.

Gelukkig gaat Zwager volgende week weekje met skivakantie en kan ik dan op mijn gemak de slaapkamer helemaal inrichten en afmaken zodat ik in ieder geval 1 kamer in huis heb die op orde is en waar ik rust kan vinden.
Kan niet wachten!!! :-)

1 opmerking:

  1. Da's dus niet een kastje per dag, maar een kamer per dag. Wel fijn als je alles dadelijk weer kunt inrichten.

    BeantwoordenVerwijderen