zondag 12 februari 2012

toekomstige financiële zekerheid?

Het zijn een drukke, uithuizige paar dagen geweest; als fulltimer probeer ik zoveel mogelijk klussen en afspraken en bezoeken etc in mijn vrije dagen/vakanties te plannen en ik heb dus behalve de standaard huishoudklusjes weinig bijzonders in huis gedaan. De komende dagen zijn, behalve maandag nog erg leeg in de kalender dus tijd voor een volgende ronde klusjes...
Ik merk trouwens wel dat ik weer beter word in het gelijk dingen opruimen. Waar ik tot voor kort gewoon alles uit m'n handen liet vallen waar ik toevallig op dat moment was, merk ik dat ik nu sneller "even in de loop" spullen van de ene ruimte naar de andere meeneem. En ook is het duidelijk merkbaar in de hoeveelheid rommeligheid om mee heen.
In dit geval is het een duidelijk voordeel om alleen te wonen: er ruimt weliswaar niemand eens even lekker voor mij op, maar er is ook weer niemand die dan mijn net opgeruimde plekjes direct weer volstapelt, tenzij ik dat zelf doe natuurlijk en dan geef ik de kaboutertjes de schuld want soms kan ik me echt zeker weten niet herinneren dat ik iets ergens heb neergelegd :)


Maar in het kader van de financiën en omdat ik zo lekker makkelijk bij al mijn gegevens kan nu ;) heb ik via een linkje dat ik in mijn e-mail vond, toch eens de check op mijnpensioenoverzicht.nl gedaan om te zien hoe het daarmee staat.
Ik was bang dat ik een tekort zou hebben aangezien ik vrij laat ben gaan studeren en tijdens mijn hele studententijd alleen parrtime / op oproepbasis heb gewerkt en ik daarvoor nog geen pensioen opbouwde.
Vervolgens heb ik bij de Consumentenbond ook hun staatje ingevuld om te zien of ik een pensioentekort zou hebben en onderstaande plaatjes geven de burger moed :)


 


bron: http://www.consumentenbond.nl/test/geld-verzekering/pensioen/pensioenen/
tot 1 maart is dit gratis, daarna alleen voor leden beschikbaar.

Ik weet dat je het met geldzaken toch nooit zeker weet en ik ga mijn spaarplan zeker niet stopzetten maar het is ergens ook wel weer fijn om te weten dat voor nu in ieder geval alles nog op het goede spoor lijkt te zitten en verder heb ik het ook niet in de hand lijkt me.

Dit is natuurlijk geen opruimklusje maar een zijspoor maar ik vraag me toch af hoe anderen hiermee om gaan... hebben jullie een spaarpotje erbij, vertrouw je erop dat de overheid ook over 20/30/40 jaar nog genoeg kan bijdragen?

1 opmerking:

  1. Hallo Karen! Hoop echt dat je de moed niet hebt opgegeven. Ik herken het helemaal dat het ook emotioneel een pittige taak is, op te ruimen. En vooral het loslaten! Dat betekent denkwerk, je realiseren dat het niet meer bij je past. En als het vervelende herinneringen zijn, dat het dan beter is, deze dingen weg te doen. Door het te bewaren, worden de herinneringen echt niet positief. Een denkbeeld dat ik heel lang zelf heb gehad. Nogmaals, hoop gauw weer van je te lezen, het doet heel goed om te weten dat er meer vrouwen aan de slag zijn met deze pittige dingen! Hartelijke groeten, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen